2010. április 19., hétfő

Csak így magyarosan: van bumm vagy nincs bumm?

A cím némi magyarázatra szolgál:) van bumm vagy nincs bumm? Tessék??

Szóval a napokban eszmecseréztünk a "csajokkal" a szerelemről. Hogy is van ez? Létezik az a bizonyos "bumm"... Tudod amikor meglátod és jesszus..megnyílik a lábad alatt a föld, remeg mindened, 300 a vérnyomásod és mindent elfelejtesz ..... még a nevedet is:)

Persze a válasz egyértelmű, hogy létezik:) A kérdés csak az, hogy erre lehet- e kapcsolatot építeni, és egyáltalán működhet-e hosszútávon???

Van egy kedves ismerős "párom", akik több évig (7-8!!évig) voltak nagyon jó barátok, egy társaságba jártak, együtt szórakoztak, kirándultak, s nem volt köztük semmi csak barátság. Ez a pár ma már 4-5 éves házasok két gyerkőccel és iszonyú boldogok. Valahogy kialakult, egy hullámhosszon voltak, közös érdeklődési körrel, közös célokkal, azonos erkölcsi mércével nézték az életet.

Tehát kérdem én? Működhet egy olyan kapcsolat, s lehet belőle sírig tartó szerelem, ha csak első körben a kémia működik? S utána ismerjük meg a másikat, akiről kiderül, hogy vagy nagyon... vagy ajjjjaj nagyon távol áll a mi elképzelésünktől, vagy ahogy fény derül árnyoldalára, már huss, el is múlik a "bumm".

Vagy anélkül nem létezik szerelem, ha előbb nem ismerjük meg. Elakadtam... nekem még nem volt olyan kapcsolatom, s nem is nagyon hiszek benne, hogy évekig "barátok" vagyunk, s utána szerelembe esünk...nekem ez valahogy olyan ...megfoghatatlan...pedig logikus. Mert kiismerjük a másikat, megismerjük a szimpatikus vagy nem éppen szimpatikus tulajdonságait, elbeszélgetünk vele (van-e közös téma), megtudjuk hogyan gondolkodik a világról, mik a céljai, vagy egyáltalán vannak-e (hiszen ez fontos, hogy egy úton tudunk-e elindulni/haladni), milyen vallású, mi az ami érdekli (hobbi, közös program), s sorolhatnám.

Hiszen emiatt alkotunk egy párt, ezek a dolgok igazán fontosak, ami miatt évekig (vagy ideális esetben örökre?! - létezik még ilyen??) együtt maradunk.

Nekem volt egy nagy "bumm"-om, hatalmasat szólt, ami a filmekben meg van írva: lila ködfátyol, se kép se hang, szülői tiltások, de mi akkor is szeretjük egymást, gyerekek...
s szerencsés módon vagy 10 évig működött is... de nagyon eltérő minden gyakorlatilag: ahogy gondolkodunk, amik fontosak az életben, a háttér országról nem is beszélve, a felfogásunk, a céljaink, a világról/életről alkotott elképzeléseink, gyereknevelés....egyszóval, ha nincs semmi, de semmi közös, akkor megette a fene- csak így magyarosan- nem működik...hiába kémia ide vagy oda, az csak egy síkon érdekes, de erre kapcsolatot alapozni tudjuk, nem lehet...

Talán magamnak tettem fel a cím adó kérdést, hogy magamat is meggyőzzem, nem elég a bumm....
Ennyire jutottam, folyt.köv.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése