2010. július 22., csütörtök

Money, money, money

Szeretem is, meg nem is. Ha sok van, az jó... nagyon jó.....de akkor általában hiányzik más. Törekszünk a nagy kerek lufira - mármint gyerek(ek), család, ház, autó, egészség.... egy nagy kerek egész. Valami mindig hiányzik...vagy ismertek olyat, akinek az amerikai filmekben jelenlevő nagy kerek egész, nagy buborék megvan??? Én nem. Olyat ismerek, aki megelégedett azzal, ami van.
Elfogadás vagy törekvés a nagyobbra és jobbra???

Ha kevés van, az baj...komoly baj... mert ugyebár mennyi olyan területe van az életünknek, amihez nem kell? Jó oké, tényleg a levegőhöz nem kell - de lassan ahhoz is kell...
Egészség - egészséges táplálkozás, vitaminok, sport - edzőterem, úszás.. - KELL
Kikapcsolódás - nyaralás - nagyon is KELL.
Szórakozás - bulik, koncertek, színház - KELL
Havi alap dolgok, mint rezsi, élelem - KELL
Gyerekek iskoláztatás, különórák - KELL
Lakás, otthon, autó - KELL
Ruházkodás - KELL

Nem sorolom fel, de tényleg nem találtam olyat amihez nem kell. Ezért ambivalens a pénzhez való viszonyom. Persze ezt is ráfoghatjuk, a nagy fogyasztói társadalomra, a bőség zavara, minden létezik, ami szem-szájnak ingere, s ember legyen a talpán, aki nem érez késztetést, hogy megszerezze, sőt a gyerekét úgy nevelje, hogy nem kell mindent, nem kell a halmozás, a gyűjtögetés. Ebben is meg kell tanulnunk megtalálni azt a megfelelő egyensúlyt, amivel legalább megközelítjük a nagy lufi effektust.

Kevesebbel beérni? Boldognak lenni? Boldogság - pénz - van összefüggés? Hogyne lenne. Hisz ha nincs, elég sok gubancot tud okozni az élet számos területén. Pénz hajszolás - megint csak nem jó, mert elveszítjük azt, ami igazán fontos az életben. Családot, gyerekeket, barátokat. Nincs idő rájuk. Akkor hol a megoldás vagy mi a jó megoldás???

Dolgozunk, robotolunk, fizetjük a számlákat, neveljük a gyerekeket, okosakat próbálunk nekik mondani, segíteni a valós életre felkészíteni, egyedülálló anyaként dupla akkora a súly, amit a vállunkon cipelünk. Helytállni, megfelelni - magunknak, kitartani, ÉLNI.

Money, money, money - EGYENSÚLY, EGYENSÚly, EGYENSúly, EGYensúly, egyensúly........

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése